Stonoteniski Savez Crne Gore

  Vijesti

  Željko Šoć novi predsjednik Stonoteniskog saveza

  Željko Šoć novi predsjednik Stonoteniskog saveza

  Željko Šoć novi je predsjednik Stonoteniskog saveza Crne Gore, odlučeno je na vanrednoj izbornoj Skupštini te asocijacije.

  Šoć, koji je do sada obavljao funkciju potpredsjednika Skupštine, nekadašnji je stonoteniser Budućnosti i član rukovodstva tog kluba, međunarodni je sudija i dugogodišnji sportski novinar Radio Televizije Crne Gore.

  On je na predsjedničkoj funkciji naslijedio Mladena Bojanića, koji je zbog prelaska na novu radnu dužnost i odlaska u inostranstvo podnio ostavku četiri mjeseca nakon izbora održanih početkom februara.

  U izbornoj trci učestvovala su tri kandidata - Nenad Raičević koga je kandidovao STK Spin, Sunčica Rogić koju je predložio STK Novi i Željko Šoć koji je bio kandidat STK Budva.

  U prvom krugu izbora otpala je Sunčica Rogić, a u drugom Šoć je pobijedio Raičevića.

  Novi predsjednik se zahvalio STK Budva i svim delegatima koji su njemu dali glas, ali i onima koji su drugačije glasali.

  "Po meni na ovim izborima nije bilo pobjednika i pobijedjenih, jer svi smo na istom zadatku. Gospodin Mladen Bojanić je u veoma kratkom periodu uradio velike stvari i pokazao kako treba da izgleda transspareentan rad jedne sportske organiazcije. Nastaviću u tom pravcu da djelujem", rekao je Šoć.

  On je naglasio da mu je ukazana velika čast, ali i još veća obaveza.

  "Samo velikim i organizovanim timskim radom možemo naš prelijepi sport da učinimo još popularnijim, masovnijim, organizovanijim i kvalitetnijim. Pred novim Upravnim odborom Saveza brojni su zadaci, pored ostalog bićemo fokusirani na poboljšanje finansijske situacije, povećanje broja igrača i igračica i klubova kojih trenutno u Crnoj Gori ima 17, a neki od njih su u teškom položaju", rekao je Šoć.

  Oficijelni sponzor

  Joola logo

  JOOLA Global Championship 2022

  JOOLA Global Championships 2022 Logo V01

  Super Liga (M) - 2022/23

  2022-2023

  Ekipa Σ W L D G+ G- Pts
  1 STK Novi 5 5 0 0 20 5 10
  2 STK Igalo 5 3 2 0 18 11 8
  3 STK Budim 5 3 2 0 15 15 8
  4 STK Tivat 5 2 3 0 13 17 7
  5 STK Boka 5 2 3 0 12 18 7
  6 STK Budva 5 0 5 0 8 20 5
  * Utakmice izgubljene WO
  Powered by: www.tabletennisscores.com

  msim

  cok 1