Stonoteniski Savez Crne Gore

  Super liga

  STK Novi – šampion Super lige

  Stonoteniski klub Novi ovogodišnji je šampion Super lige za seniore. U uzbudljivoj finalnoj seriji, debitat u Super ligi, klub iz Herceg Novog, sa rezultatom 2:1 u mečevima pobijedio je STK Budućnost iz Podgorice.

  Meč je odigran u maloj Sali SC Morača, sa početkom u 10 časova.

  Sudili su Božo Ćorsović, glavni i Željan Šoć, pomoćni sudija.

  U prvom meču, slavila je Budućnost sa 4:3, zatim je Novi preokrenuo pobjedom od 4:1, da bi danas, u majstorici, slavili rezultatom od 4:3.

  novi - buducnost

  Novi je poveo 2:0 pobjedama Radulovića nad Rašovićem, kao i Cubović Branka nad Taljanovićem. Budućnost je smanjila na 2:1 pobjedom Fišera nad Cubović Bojanom.

  U dublu su slavili Radulović i Cubović iz Novog i poveli 3:1. Uslijedile su dvije pobjede Budućnosti – Rašović Stefan ostvario je pobjedu protiv Cubović Branka, a Fišer Robert protiv Radulović Filipa. U sedmom, odlučujućem meču, Cubović Bojan slavio je protiv Taljanović Harisa i donio titulu „Novom“.

  Prvo bih čestitao igračima Budućnosti na fer i korektnoj igri, bio je ovo tromeč vrijedan finala Super lige. Pokazali smo karakter u najtežim trenucima i zasluženo slavili. Odlučio je taj sedmi meč, u kojem je presudna bila smirenost i želja za pobjedom. Čestitao bih svojoj ekipi, treneru i upravi kluba na svemu urađenom do sada.“ izjavio je Bojan Cubović iz Novog.

  Kao prvo, želio bih da čestitam ekipi Novog na zasluženoj pobjedi i tituli. Isto tako, ništa manje ne bi bila zaslužena i naša pobjeda, a kao što znate, samo nas je jedan meč dijelio od titule. Što se tiče mog nastupa, veoma sam zadovoljan – kao treći igrač ovog tima, ostvario sam neke jako važne pobjede, vodio tim do pobjede u prvom meču, a zamalo i u majstorici. Čestitao bih takođe, mojim saigračima Robertu i Harisu, koji su cijele sezone pružali odlične igre, pa se shodno tome nadam da ćemo i sledeće sezone ostvariti dobre rezultate i biti u poziciji da se borimo za trofej“, izjavio je Stefan Rašović, igrač Budućnosti.


  Rezultati po mečevima:

  STK Budućnost – STK Novi 3:4

  Rašović Stefan – Radulović Filip 0:3<br> Taljanović Haris – Cubović Branko 0:3<br> Fišer Robert – Cubović Bojan 3:0<br> Taljanović/Fišer – Cubović Branko/Radulović 1:3<br> Rašović Stefan – Cubović Branko 3:1<br> Fišer Robert – Radulović Filip 3:0<br> Taljanović Haris – Cubović Bojan 1:3